Harmonieorkest

Xavier Kuipers (zoon van de bekende dirigent Jos Kuipers) is geboren in Maastricht op 18 mei 1994. Al op vroege leeftijd is zijn passie voor muziek ontstaan. Van zijn negende tot zijn zestiende speelde hij hobo bij de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden. Daarna heeft hij het hout achter zich gelaten en is een koper instrument gaan spelen: De bastuba.

Na het behalen van zijn HAVO diploma aan het Sint-Maartens college te Maastricht, heeft Xavier aan het conservatorium gestudeerd te Maastricht. In 2018 studeerde hij af in het hoofdvak Tuba bij Hans Nickel. Hij studeert op het moment Master of Music en is daarnaast ook in opleiding bij Jos Zegers als dirigent.
Xavier heeft bij verschillende ensembles en orkesten gespeeld, zoals Europian Youth Brassband, Brassband Limburg, Metropole Orkest Academy, Dutch Symphonic Brass en AmajBrass, waar hij de nodige ervaring en repertoire kennis opgedaan heeft.
Naast zijn werkzaamheden als tubaist en dirigent is hij werkzaam als docent klein en groot koper en saxofoon. Hij geeft geregeld les op basisscholen, begeleidt blazersklassen en geeft verschillende workshops.

Vanaf 2012 is Xavier begonnen met het dirigeren, met name jeugdverenigingen, of als gastdirigent bij onder andere harmonie L’Union Born, St. Willibrordus in Casteren en harmonie St. Joseph Berg aan de Maas.

Per 24 mei 2019 is Xavier gestart als dirigent bij harmonie St. Michaël, om samen de komende jaren te werken aan de verdere ontwikkeling van de muzikanten en het aantrekken van nieuwe (jeugd)leden. Met zijn enthousiasme, positieve uitstraling en geduld zullen er nieuwe initiatieven starten die de vereniging meer bekendheid zullen geven.

 

Slagwerkgroep

Annie Aufdenkamp begon als 6-jarige bij de majoretten van St. Jan Gebrook uit Hoensbroek. Na 2 jaar is zij gestart met blokfluitles en 12-jarige leeftijd is zij lid geworden van Drumband Marijke uit Hoensbroek. Het trommelen heeft ze geleerd van Dhr. Gerritssen. Dit was zeer succesvol, want op het solistenconcours heeft Annie het hoogste niveau gehaald. Na nog een aantal jaren slagwerk gespeeld te hebben bij Olympia Heerlen, heeft Annie in 2004 de overstap gemaakt naar harmonie St. Michaël. Ze heeft hier slagwerk, trompet en hoorn gespeeld. Uiteindelijk is Annie weer terug naar het slagwerk gegaan en speelt nu melodisch slagwerk.

Sinds 2013 is zij de instructrice van de slagwerkgroep binnen de harmonie.