Harmonie St. Michaël is een muziekvereniging uit de Landgraafse wijk ‘Het Eikske’, dat uit ruim 40 enthousiaste muzikanten (m/v) bestaat. Alle instrumenten, die kenmerkend zijn voor een harmonieorkest zijn bij ons aanwezig: piccolo, fluit, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, trombone, bariton, euphonium, bastuba en slagwerk. Mede dankzij deze grote bezetting zijn wij in staat een bijzonder breed repertoire te spelen. Veel originele muziek van hedendaagse componisten, maar ook arrangementen uit de wereld van pop, film en musical vinden hun weg naar onze lessenaars.

Het muzikale niveau van onze leden varieert: We hebben zowel ervaren als nog niet zo doorgewinterde muzikanten. Ook de leeftijd van de leden varieert, het merendeel is tussen de 30 en 50 jaar met uitschieters tot boven de 80 die nog steeds met plezier muziek maken. En dankzij een actieve jeugdcommissie hebben we ook een aantal jeugdleden tussen de 10 en 18 jaar die meespelen.

Wij repeteren iedere week op de vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in Wijkcentrum An de Koel in Schaesberg/Landgraaf. Tijdens deze repetities worden alle uitvoeringen door onze dirigent op een goede, opgewekte sfeer voorbereid.