Leuk dat je meer wilt weten over het lidmaatschap van Harmonie St. Michaël!
Wij willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het plezier van zelf muziek maken. Ook jij bent van harte welkom!

Kennismaken

Jong
We vinden het leuk als je gewoon een keer komt kijken tijdens één van de oefenavonden. Neem gewoon even contact op, wij praten je graag bij over alle actuele mogelijkheden om nader kennis te maken.

Al wat ouder
Al wat ouder of meer ervaren? Ook op latere leeftijd is musiceren een leuke (nieuwe) hobby. Velen gingen je al voor! Daarnaast staan wij altijd open voor ervaren muzikanten die op zoek zijn naar een gezellige vereniging. Wil je meer weten of gewoon een keer de sfeer proeven? Je bent van harte welkom om eens vrijblijvend een kijkje te komen nemen tijdens de repetities. Op deze website vind je onder de button; Vereniging, specifieke informatie over de diverse onderdelen, waaronder de repetitietijden.

Kosten Lidmaatschap
De kosten van het jaarlijkse lidmaatschap onder 16 jaar = €144,–, boven 16 jaar = €180,–. Voor dit bedrag krijg je een muziekinstrument in bruikleen en vanaf het begin van je lidmaatschap, word je begeleid door professionele- en enthousiaste vakdirigenten- of instructeurs. Samen met de andere leden leer je op een leuke manier samen muziekmaken. Daarnaast worden er allerlei leuke jeugdactiviteiten verzorgd zoals spelmiddagen en bowlen. Ook voor volwassen leden zijn er naast het gezamenlijke musiceren volop activiteiten.

Kosten muziekles
Een muziekinstrument kun je niet zomaar bespelen. Hiervoor moet je oefenen en lessen volgen. Harmonie St. Michaël heeft ervoor gekozen om de muzieklessen te laten uitvoeren door de docenten van de Stichting Muziekschool Kerkrade. Deze docenten weten alles over jouw instrument en ze kunnen ook jou leren een goede muzikant te worden. Als je lid wordt van Harmonie St. Michaël, ontvang je bovendien een korting op het lesgeld van SMK. Voor beginnende leerlingen kost een heel jaar wekelijks les via Harmonie St. Michaël €305,25. (tarief SMK 2023).

Muziek maken (te) duur?
Het leren bespelen van een muziekinstrument is vaak duurder dan bijvoorbeeld het beoefenen van een sport. Dit is begrijpelijk, want bij een sport krijg je veelal training in een grote groep, onder begeleiding van niet professionele krachten. Bij muziekles krijg je individueel les van een vakdocent. Door deze lesvorm leer je snel en goed je muziekinstrument te bespelen.

Wij vinden het belangrijk dat ieder kind of volwassene de keuze moet kunnen maken om muziek te maken. Ongeacht de financiële situatie, of achtergrond. Voor mensen met een laag inkomen zijn er diverse subsidie mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.landgraaf.nl.

Aanmelden
Lid worden is heel eenvoudig, stuur gewoon een mailtje naar ons secretariaat secretaris@stmichael.nl. Je ontvangt dan direct een aanmeldingsformulier. Heb je nog vragen over het lidmaatschap, dan kun je ook een mail sturen naar onze secretaris.